2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Ar vedybų planuotojos paslauga-prabanga?

Nemanau, kad samdyti vestuvių planuotoją yra mados reikalas ar kaip prabangos ženklas. Atsakysiu vienareikšmiškai TAIP, jei būsimi jaunavedžiai kažkurį jau laiką gyvena užsienyje, o šventė vyks Lietuvoje. Rinkoje kiekvieną dieną asiranda naujų paslaugų, pramogų. Vedybų planuotoja nuolat domisi naujovėmis, renka visapusišką informaciją ir kasdien kuria kontaktų tinklą tarp įvairių laisvų profesijų atstovų. Kuo intensyviau bendraujama su kolegomis, tuo geriau galima įvertinti, kokias užduotis įmanoma atlikti kartu, kokio rezultato tikėtis ir kuo galima pasitikėti. Vedybų planuotoja sutaupys taip brangų klientų laiką ir sumažins išlaidas (mes gauname nuolaidas ir įvairias privilegijas, tad sukūriame pridėtinę paslaugos vertę).
Visada esu už tai, kad šventę kurtų patys jaunavedžiai- juk taip smagu ieškoti, komponuoti. Tačiau patarčiau kreiptis į vedybų planuotojus ir visada konsultuotis, nes sėkmė ir nesėkmė visada greta. Jei apsispredėte organizuoti šventę patys, rekomenduoju dar tai pradėti daryti kuo anksčiau. Užsiregistruokite teminiuose vestuvių e-žurnaluose ir gaukite pastoviai naujienas tiesiai į pašto dėžutę, įsigykite leidinių laisvalaikio pasiskaitymui, nusipirkite spec.knygą užrašams su planavimo kalendoriumi.
Nuolat spartėjantys pokyčių tempai išplėtė žmonių pasirinkimo galimybes bei suaktyvimo konkurenciją tarp paslaugų teikėjų, tame tarpe ir vestuvių planuotojų . Internete, specializuotuose žurnaluose yra reklamuojama daug verslo įmonių, dirbančių vestuvių organizavimo sektoriuje bei savarankiškai dirbančių šios laisvos profesijos atstovų.Vestuvių šventė yra atsakingas žmogaus įvykis gyvenime ir mažiausiai norisi rizikuoti. Prieš pasirenkant savo šventės partnerį, visada reikia atkreipti dėmesį į keletą epizodinių momentų ir nesikuklinti užduoti kelis kontrolinius klausimus: kokia yra vedybų planuotojos profesinė kvalifikacija? kiek laiko šią veikla yra užsiimama? kokios konkrečios paslaugas teikiamos? socialinė kompetencija? Ir be abejo, honoraro dydis: kaip jis nustatomas? Jei samdote reklamos- renginių organizavimo agentūrą- pasidomėkite atidžiai jų veikla. Ar tai nėra paslaugų pardavimo bendrovė, kuri gyvuoja iš „sėkmės procentų“?
Vedybų planuotoja ar vestuvių koordinatorė- žmogus, “statantis tiltus” tarp paslaugų teikėjų ir klientų.Planuotoja turi gerai išmanyti savo darbo specifiką (scenarinis- režisūrinis meistriškumas,protokolo-etiketo žinios, vadybiniai sugebėjimai), turėti puikius bendravimo įgūdžius, būti kūrybinga asmenybė, imli naujovėms, bet žinoti ir papročius, kurti naujas prasmingas tradicijas.
Visada esu už tai, kad šventę kurtumėte patys-juk taip smagu ieškoti, komponuoti.Bet mes nenorime likti nuošalyje ir esame tam, kad Jums padėtume susiorentuoti vestuvinių paslaugų jūroje, bei sutaupyti daug brangaus laiko ir sumažintumėte savo šventinį biudžetą.
Kristina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą