2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Vestuvės. Nuo norų prie realybės

Sužadėtuvės-gražu.Rankos virpa, delnai prakaituoja, žiedelis šešis kartus nurieda po lova, jo paieškos tris kartus baigiasi poilgiais bučiniais, galva sukasi taip, kad raudono vyno butelis taip ir lieka neatkimštas, akyse tvenkiasi džiaugsmo ir meilės ašaros, o pasaulis atrodo toks didelis ir šviesus, kad jo aprėpti neįmanoma.Ar po valandos, ar po paros, ar po savaitės kuris nors vis tiek užduos tuos esminius klausimus: „Kada tuokiamės?“ ir „Kokių norėtum vestuvių?“ Atsakymo į pirmąjį klausimą nenagrinėsime, o štai į antrąjį – verta.
Norėti galima bet kokių vestuvių: pradedant santuoka Mėnulyje, baigiant tradiciniu baliumi su muzikantais,pabroliais ir kariamu piršliu. Tačiau vestuvės, kaip ir kitos šventės, turi savo ritualus ir tradicijas. Galiausiai yra santuoką reglamentuojantys įstatymai. Todėl norėti „bet ko“ neišeis.
Taigi kokių vestuvių norite?
Triukšmingų, kad sukrustų visos aplinkinių miestelių pelės, o pulkas svetelių dar ilgai minėtų keistai „iš atminties iškritusį“ pokylį? Romantiškų, kuklių – tik jūs, tėvai ir liudininkai medinėje kaimo bažnytėlėje? Puošnių, kur suderinta viskas – pradedant nuotakos nagų lako spalva, baigiant žvakėmis ant puotos stalo? Tradicinių – su kariamu piršliu, duona ir vandeniu, malkų skaldymu, kūdikio vystymu, jaunųjų valsu? Opoziciškų – juoda suknelė, džinsai, susirašymas „zagse“ trečiadienį per pietus ir grįžimas į darbą jau kita pavarde? O gal norite tik susituokti, tačiau visai nenorite to švęsti?
Absoliuti dauguma porų kuria unikalias vestuves, iš įvairių „scenarijų“ pasiimdama sau tinkančius ir patinkančius punktus. Galima sakyti „taip“ baltai suknelei, elegantiškai vakarienei restorane ir vienodoms pamergių suknelėms, drauge sakant „ne“ juodiems papuoštiems BMW, vestuvinėms nuotraukoms ir piršliams. Tačiau svarbu nepamiršti viena: už savo norus atsakote jūs patys. Lygiai taip pat esate atsakingi už jų įgyvendinimą – jei vienas ar kitas noras jums taps galvos skausmu, niekas kitas nebus dėl to kaltas, tik jūs patys… Paskui kiekvieną norą „keliauja“ daug mažų problemėlių. Į jas reikėtų atkreipti dėmesį, kiekvieną kartą įvertinant, ar esate pasiruošę jas spręsti.Pavyzdžiui, jei norite tradicinių vestuvių, ar netingėsite studijuoti tautinių ir kultūrinių klodų ir susipažinti su tradicijomis? Jei norite pamergių vienodomis suknelėmis, ar įkalbėsite kokias 3–6 paneles rengtis vienodai? O jei nusprendėte kvietimus piešti patys, ar tai tikrai suteiks jums malonumo? Maža tikimybė, kad svečiai juos įvertins, o jei dar ir patys juos kurdami kankinsitės – kam šito reikia? Jei nekenčiate aukštakulnių, nereikia jų ir per vestuves; jei jums nusispjaut, kokiu automobiliu važiuosite, susėskite į raudoną tėčio golfą ir neieškokite, kur čia limuzinai „papigiai“.
Kuo daugiau smulkmenų apsvarstysite pačioje pradžioje, tuo mažiau skaudės galvas vėliau! Ir nesijausite apžioję daugiau, nei galite atkąsti.
Išgryninkite ir suderinkite savo norus.
· Suderinkite juos su realybe (pajamomis, gyvenamąja vieta, galimybėmis).
· Atsisakykite to, kas neįgyvendinama, per brangu, ar to, ką organizuodami patirsite daugiau streso, nei rezultatas suteiks džiaugsmo.

Parašykite mums. Atsiųsime "Vestuvių anketą". Užpildysite ją ir mes paruošime Jums optimaliausią kokybės ir kainos atžvilgiu pasiūlymą. Apsvarstysite ar jis Jums tinkamas.
El.p.: sventesakordai@hotmail.com